banner-HbH

PRAKTISCH

Samen naar Brussel


Reis met mensen uit jouw regio samen naar Brussel! Vanuit de grotere Vlaamse en Waalse steden worden gezamenlijke vertrekmomenten georganiseerd. Meer details, zoals plaats en uur van afspraak, volgen snel. .Is het voor jou moeilijk om met de trein naar Brussel-Noord te reizen? Zal je de auto gebruiken om naar het gezamenlijk vertrekpunt te reizen? Aarzel dan niet om gebruik te maken van autodeelsystemen zoals: carpool.be en CovEvent.

Zin om zelf een groepsvertrek met de trein of auto te organiseren vanuit jouw stad? Contacteer ons: campagne@hartbovenhard.be

Programma


Om 13h verzamelen we aan station Brussel-Noord om te vertrekken met de mars. We eindigen de mars met een feest en speeches.

Een meer gedetailleerd programma van de dag wordt binnenkort gecommuniceerd..


Parcours


De mars start bij station Brussel-Noord. Zodra het parcours bekend is, zullen we het hier publiceren.

Animatie onderweg


We willen niet simpelweg van A naar B stappen. Om onze stem te laten horen zorgen we ervoor dat deze mars in ieders geheugen blijft hangen! Daarom organiseren we over heel het parcours animatie. Er zullen bijvoorbeeld checkpoints zijn die de eisen van de mars in beeld brengen. Ook zal je langs verschillende artistieke en ludieke acties passeren.

WAAROM RIGHT(S) NOW ?

We staan voor een crisis zonder precedent, zowel op ecologisch als op sociaal vlak. Als we niet snel handelen, verandert onze planeet in een oven, die de druk op onze ecosystemen en sociale structuren verhoogt: schaarser worden van hulpbronnen, slechtere leefomstandigheden, verhoging van ecologische en sociale conflicten…. De ongelijkheden en discriminaties nemen toe: tussen mannen en vrouwen, rijken en de minst benadeelden… dit heeft situaties van grote ongelijkheid tot gevolg.De antwoorden die de politiek op dit moment voorstelt volstaan niet. Naast het feit dat ze ambitie missen, hebben die voorstellen vaak de neiging om het ecologische en het sociale tegenover elkaar te stellen. Ze laten het gewicht van de ecologische transitie dragen door de meest kwetsbaren van onze samenleving, en tasten onze mechanismen van solidariteit aan. Wij zijn er echter van overtuigd dat oplossingen bestaan, en dat het mogelijk is om deze crisis af te wenden en tegelijk verenigd te blijven.

Wij zijn arbeiders, werklozen, gepensioneerden, jongeren, ouders, kunstenaars, migranten, asielzoekers, sans-papiers… Wij geloven dat een kentering/ommeslag nodig is. Het is daarom dat wij, op enkele dagen van de verkiezingen, onze stem willen laten horen op onze ‘mars voor het klimaat en sociale rechten voor iedereen’. We weten dat er alternatieven bestaan. Op 12 mei stellen wij er 6 voor, die we baseren op artikel 23 van onze grondwet. Dat artikel legt vast dat iedere persoon het recht heeft op een menswaardig leven.

Alle strijden vloeien samen op onze betoging voor het klimaat en sociale rechtvaardigheid: Right(s) Now!

Onze 6 alternatieven

Wij stemmen niet alleen op politici, maar op ideeën! Tot eind maart nodigen we jullie uit om uit 23 concrete voorstellen voor de volgende regering te kiezen. Stem via 23 eisen !

Deze 6 alternatieven maken deel uit van onze eisen op 12 mei. We eisen dat ze een deel uitmaken van de prioriteiten van de volgende regeringen !

WAT KAN JIJ DOEN ?

Om onze stem te laten horen, en met zoveel mogelijk op straat te komen, hebben we jou nodig!!

  • Vul voor 30 maart de bevraging over art 23 in
  • Plak affiches op je raam, en leg flyers op plekken waar veel volk voorbij komt (op werk, op school, in culturele centra, winkels,...)
  • Deel het evenement op facebook en nodig al je vrienden uit!
  • Verander je omslagfoto op facebook, of illustreer je website met deze banner.
  • Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes over de betoging door je in te schrijven op onze nieuwsbrief

Je kan flyers en affiches afhalen op verschillende plaatsen in België !

Antwerpen

Gent

Brussel


PERS

Hier vind je het persdossier en het persbericht van de mars.

PARTNERS